LAWATAN PEGAWAI SSIC+ PPD JASIN

>> 18 January 2018Pada 8 Januari yang lalu, Pegawai SISC+ PPD Jasin iaitu Pn. Hjh Reny Azrena binti Abd Rahman telah datang ke sekolah. Lawatan muhibah beliau ialah untuk melihat keadaan sekolah dan meninjau perjalanan Perhimpunan Rasmi sekolah. Beliau banyak memberi nasihat dan tunjuk ajar semasa berucap di Perhimpunan Rasmi. Pihak sekolah mengucapkan jutaan terima kasih kepada Pn. Hjh. Reny Azrena kerana sudi datang ke SK Tedong.

Read more...

BENGKEL VLE FROG 2017 SIRI 1

>> 27 February 2017Pada 15hb Februari 2017 yang lalu, telah diadakan Bengkel VLE Frog di makmal komputer SK Tedong. Bengkel ini bermula jam 2.30 petang hingga 4.30 petang dan dikendalikan oleh 
En. Mohammad Firdhaus bin Abu Bakar, Ketua PKG Serkam serta dibantu oleh Cik Farah Anis binti Ismail. Tujuan utama bengkel ialah memantapkan penguasaan guru-guru dalam menghasilkan laman pembelajaran untuk kegunaan PdP kelak.

Read more...

SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH 2015

>> 17 January 2015
Read more...

WATIKAH LANTIKAN 2014

>> 20 February 2014

Pada 17 Februari 2014, telah berlangsung Majlis Penyerahan Watikah Lantikan Pengawas Sekolah, Pustakawan, Ketua dan Penolong Ketua Darjah dan Pengawas SPBT. Majlis ini diadakan di Dewan Terbuka SK Tedong. Penyerahan watikah telah disempurnakan oleh Tn. Hj. Mohd Ismail bin Puteh selaku Guru Besar SK Tedong. Semoga murid-murid yang dilantik akan menjadi pemimpin yang bertanggungjawab dan dapat menjalankan tugas dengan penuh dedikasi.

Read more...

KURSUS KEPIMPINAN 2014

>> 22 January 2014

Pada 18.1.2014 bersamaan hari Sabtu telah berlangsung Kursus Kepimpinan Pengawas, Pustakawan, Ketua dan Penolong Ketua Darjah untuk sesi 2014. Kursus ini telah diadakan di Dewan Terbuka SKT bermula jam 7.30 pagi dan tamat pada jam 2.00 petang. Tujuan utama kursus ialah untuk melahirkan murid yang mempunyai daya kepimpinan yang tinggi. Kursus ini dibimbing oleh Ustazah Cik Hifzah binti Samsuri dan Tn. Hj. Abd. Raof bin Abas.

Read more...

LAWATAN BAPA ANGKAT

>> 15 January 2014

Pada 13.1.14, SK Tedong telah dikunjungi oleh Bapa Angkat iaitu Encik Othman bin Hj. Saleh. Beliau merupakan Pengelola Cemerlang Unit Sekolah Rendah PPD Jasin. Encik Othman hadir sewaktu perhimpunan rasmi mingguan sekolah. Harapan utama beliau ialah SK Tedong akan terus cemerlang dalam kurikulum, kokurikulum dan sahsiah pelajar.

Read more...

BOLA SEPAK MSSM KAW. MERLIMAU

>> 12 March 2013

Pada 4 hingga 8 Mac 2013 yang lalu telah berlangsung Kejohanan Bola Sepak Sekolah Rendah MSSM Kawasan Merlimau. SK Tedong telah dipertanggungjawabkan sebagai pengelola pada tahun ini. Pada peringkat awal, perlawanan diadakan di padang bola sepak SK Sg. Rambai dan SK Serkam Darat. Pada peringkat suku akhir, separuh akhir dan akhir, perlawanan diadakan di padang bola sepak SK Serkam Darat. Dalam perlawanan akhir pada 8 Mac, Pasukan SK Pulai telah muncul sebagai Johan manakala Pasukan SK Serkam Darat muncul Naib Johan. Tempat ke-3 pula disandang oleh Pasukan SK Seri Mendapat. Majlis penyampaian hadiah telah disempurnakan oleh Datuk Akbar bin Ali (YDP PIBG SK Tedong). Terima kasih diucapkan kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan kejohanan bola sepak ini. Lihat ALBUM GAMBAR

Read more...

PELANCARAN PROGRAM NILAM 2013

>> 07 March 2013

Pada 4 Mac 2013, telah berlangsung Majlis Pelancaran Program Nilam 2013. Majlis ini telah diadakan di Dewan Terbuka SKT. Datuk Akbar bin Ali (YDP PIBG SKT) telah sudi merasmikan majlis ini. Beliau amat berharap agar semua warga SK Tedong lebih gigih membaca kerana membaca itu jambatan ilmu. Ini bertepatan dengan objektif Nilam iaitu memupuk minat membaca di kalangan murid-murid dari Tahun 1 sehingga Tahun 6. Terima kasih diucapkan kepada Datuk kerana sudi meluangkan masa untuk merasmikan majlis ini. Ucapan terima kasih juga kepada semua pihak yang terlibat dalam menjayakan majlis pelancaran ini. "Membaca membentuk keperibadian,Menulis membentuk kesempurnaan...." Lihat Album Gambar.

Read more...

LATIHAN KEBAKARAN

>> 26 February 2013

Pada 26.2.2013, Unit HEM SK Tedong telah mengadakan Latihan  Memadam Kebakaran dengan kerjasama Jabatan Bomba dan Penyelamat Merlimau. Latihan ini telah diadakan di padang SK Tedong bermula jam 8.45 pagi. Jabatan Bomba dan Penyelamat Merlimau di ketuai oleh En. Mohd. Nurazmi bin Nasir bersama dua orang anggota lain telah sudi untuk membuat demonstrasi memadam api kebakaran. Sebelum demonstrasi dijalankan, En. Mohd. Nurazmi terlebih dahulu memberikan sedikit penerangan dan taklimat tentang langkah-langkah yang perlu dibuat apabila berlaku kebakaran dan tatacara penggunaan alat pemadam api. Dalam demonstrasi ini, dua orang murid dan tiga orang guru telah diberi peluang memadamkan api kebakaran. Warga SK Tedong begitu teruja melihat demonstrasi yang telah dijalankan. Jutaan terima kasih diucapkan kepada Jabatan Bomba dan Penyelamat Merlimau kerana telah sudi membantu pihak sekolah dalam melaksanakan Latihan Kebakaran ini. Klik DI SINI jika anda ingin melihat album gambar.

Read more...
Hak cipta diubahsuai oleh SK Tedong. Untuk paparan yang cantik dan memuaskan, sila gunakan Mozilla Firefox 3 atau Internet Explorer 7 ke atas. SK Tedong tidak akan bertanggungjawab di atas sebarang kehilangan data atau kerosakan perkakasan anda semasa melayari laman blog ini. Sekian terima kasih. Ingatlah tanggungjawab kita : "NEGARA KITA TANGGUNGJAWAB KITA"

Kembali ke ATAS